Kontakt

Kontakta Commander: commanderslog [at] hotmail.se

fredag 19 oktober 2012

Värderingar från medeltiden

Kollegan Skipper har skrivit ett mycket intressant inlägg rörande Abdirizak Waberi som jag vill flagga för. Det kan synas något off-topic men det är en så viktig fråga att läsarna får ursäkta. Läs artikeln och följ länkarna! Där ges en utförlig beskrivning av vilka åsikter Waberi tidigare har givit uttryck för, åsikter som knappast stämmer överens med demokratiska värderingar och grundläggande mänskliga rättigheter.

Försvarsmakten har arbetat länge med att utveckla en sund och gemensam värdegrund, vilket är bra och nödvändigt. På FM hemsida kan man läsa:

Överensstämmelse mellan Försvarsmaktens värdegrund och vad vi ger uttryck för i tal, skrift och agerande är viktig för effektivitet och trovärdighet. [...] Försvarsmakten värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar de demokratiska principerna samt de mänskliga rättigheterna. Alla, oavsett anställningsform, kön, ålder, etnisk ursprung, religiös övertygelse, sexuell läggning, politisk åskådning eller funktionshinder ska respekteras och behandlas likvärdigt.

Jämlikhet, lika värde och lika rättigheter måste gälla för alla oavsett religion eller familjetillhörighet. Frågan är hur det påverkar Försvarsmaktens effektivitet och trovärdighet när en politiker som arbetar med Försvarsmaktens utbildningsfrågor helt tydligt inte delar dessa värderingar?

Avslutar med att lyfta fram en kommentar från Skippers inlägg:

Kul att någon drar upp detta till ytan igen, är fortfarande besviken på moderaternas flathet i denna fråga och har varit sedan "Slaget om muslimerna sändes". Fast vem vet om någon kan få fram uppgifter på att han fusket med tv-licens så kanske han kan få avgå..

Att fuska med TV-licens eller köpa Toblerone på fel kontokort är självklart inte bra för din trovärdighet som riksdagsledamot, men att föra fram åsikter hämtade från medeltiden är tydligen helt okay?

/ Commander

4 kommentarer:

 1. Bra att du är med på tåget igen och tack för att du lyfter fram frågan.
  Onekligen är det känsligt att debattera ämnet då man från moderathåll konsekvent vägrat att bemöta kritiken. Det kommer bli intressant att följa upp nästa val och se om partiet placerar Waberi på valbar plats.

  SvaraRadera
 2. Helt bisarrt att Waberi är kopplad mot försvarpolitiken med de åsikter han företräder!
  Har röstat M hela mitt liv men överväger nu annat! (Betänk då att mentaliteten är det sista som ändras hos människan).

  SvaraRadera
 3. Bra talat Commander. Yttrandefriheten innebär att man får och ska ha åsikter som dina. Öppenhet, resultat och ansvar heter det ju.

  GMY

  Sinuhe

  SvaraRadera
 4. De "nya" Moderaterna är inte enbart försvarsfientliga. De har också blivit en uppsamlingsplats för diverse rötägg. Så det finns all anledning att rösta på ett mycket nyare parti.

  Flygsoldat 113 Bom

  SvaraRadera