Kontakt

Kontakta Commander: commanderslog [at] hotmail.se

lördag 11 december 2010

Chefsingenjören uppsagd från US

OK, nu har jag lite problem med motivationen, såväl i jobbet som på bloggen. Tänkte jag skulle analysera konflikten Nord- vs. Sydkorea, men varför då? Är det någon (i Sverige) som bryr sig med tanke på medias ljumma intresse, vilket avspeglar sig i antalet kommentarer. Nåväl. Damn those torpedoes!.

Nu har Chefsingenjören blivit uppsagd från en tjänst som - EN VECKA TIDIGARE - utlystes för rekrytering. Snacka om självmål!

Det är inte utan att man förundras över PERSS obefintliga fingertoppskänsla. Måste vara som att måla Mona Lisa med en långtradare. Antagligen inte omöjligt, men synnerligen osannolikt att det lyckas.

Fan, man blir ju smått trött och generad över att tjänstgöra på en ändå hyfsat ledande befattning, hur skall man förklara det här?

Bara att inse att det är oförklarligt, om man inte skall chavottera PERSS, och det kan man inte gärna göra i tjänsten. Får försöka förklara för förbandet på något sätt, eller bara erkänna: "ja, ni är anställda av världens sämsta arbetsgivare".

Ser under tiden fram emot AD beslut. Snacka om "field day", till och med jag skulle kunna vinna det målet....via SMS.

/ En trött och omotivererad Commander

PS. Titta gärna på "Go Navy, beat Army" på Information Dessimination. Lite annat än den "Försvarsmaktsgemensamma" FMM Patrull som inte hade NÅGOT deltagande från sjöstridskrafterna, inte konstigt med tanke på att det handlar om grenar som inte har något med sjöoperativ verksamhet att göra över huvud taget. Sluta kalla armétävlingar, och annan markoperativ verksamhet, "Försvarsmaktsgemensamma" och utmana hellre sjömännen i något de vet vad det är... om ni vågar! DS.

6 kommentarer:

 1. @ Commander

  Det är lätt att krokna. Det är snart juluppehåll och vi är väl alla lite slitna. Själv får jag ingen ro för det sätt som CI behandlats. Jag tror att det strider mot det rättsmedvetande som de flesta har i sig. Härvidlag kan man nog tala om en gemensam värdegrund, om än ej pådyvlad.

  Kanske är det lättare att få inspiration om någon utomstående ger en en uppgift.

  UPPGIFT till dig: Före söndag kl 1600 skall du publicera ett poem med sjöanknytning, som ändå handlar om CI och debaklet kring hans uppsägning.

  Fortsätt att bevaka Korea. I vilket ögonblick som helst är det någon sida som gör ett övertramp i brinkmansship-spelet eller förhoppningsvis någon som blinkar först.

  "...utmana hellre sjömännen i något de vet vad det är... om ni vågar!" Det begriper du väl själv att vi inte kan ha ölhävartävlingar i FM ;-)

  SvaraRadera
 2. Whops. Jag glömde länka till stället där du publicerar ditt poem, bland andra liknande poesistycken. Där kan du hämta inspiration:

  http://chefsingenjoren.blogspot.com/2010/12/sparken-fran-utlandsstyrkan_11.html

  SvaraRadera
 3. @ Sumatra:
  Tack för ditt stöd!

  Får dock återinföra romransonen om jag skall lösa ställd uppgift. Tur att man äger rätt att fatta det beslutet själv.

  Även om jag hade föredragit officiella ölhävartävlingar inom FM måste jag ändå anta den utmaning som ligger för mina fötter.

  Ett poem med sjöanknytning, om CI och debaclet om hans uppsägning, kommer att publiceras NLT söndag 1600.

  Förutsätter du bjuder på en öl (via SMS) om jag lyckas.

  / Commander

  SvaraRadera
 4. OK, eventuella alster kommer att publiceras såväl där om "genom eget förlag", i.e. här.

  Trevlig helg!

  / Commander

  SvaraRadera
 5. Jag tror att förklaringen till att du inte får några kommentarer kring Korea-temat, inte står att finna i allmänt ointresse utan i brist på insikter i ämnet. Där har ju du en uppgift. Om något går över styr, vilket det lätt kan göra, så blir tidningar och bloggar fulla av inlägg och kommentarer.

  Från Svensk horisont är det lätt att få uppfattningen att konflikten går på sparlåga, fast den i själva verket balanserar på en knivegg, med kanske världsomspännande konsekvenser.

  Ett tema vore kanske vad vi (Sverige/EU) kan bidra med i olika scenarion, politiskt, ekonomiskt, diplomatiskt (vi representerar även vid behov USA, via vår ambassad i Nordkorea)och kanske även militärt. Har vi något att bidra med? Hur får vi dit det? Våra relationer (inte minst ekonomiska) med Kina i händelse av konflikt med stor spridningsrisk.

  SvaraRadera
 6. @Commander:

  Förvisso läser och skriver inte svenska medier nämnvärt mycket om vad som händer i Korea, men det finns människor i Sverige som är intresserade!

  Tyvärr har jag, som Sumatra skriver, inte så mycket att bidra med i kommentarerna men jag är dig mycket tacksam för det du skrivit och skriver!

  SvaraRadera