Kontakt

Kontakta Commander: commanderslog [at] hotmail.se

torsdag 10 mars 2011

INFODIR till balanserad motattack mot TV 4

Informationsdirektör Erik Lagersten svarar på Newsmill upp mot insinuationerna från TV4 om att det skulle vara svenska kulor som orsakade att två svenska officerare och en tolk stupade den 7 februari 2010 i Gurgi Tepa. Hur det är med den saken har inte gått att fastställa, varken FM eller åklagaren har kunnat beskriva det definitiva händelseförloppet. I artikeln klarlägger INFODIR på ett tydligt sätt vad som hänt och vad som sagts.

Bra skrivet!

Det är tragiskt att den Kalle Anka-journalistik som TV 4 ägnar sig åt i detta ärende skall få sådant utrymme. Flertalet av oss kan endast ana vilka känslor och vilken sorg dessa spekulationer river upp hos de anhöriga och de inblandade kollegorna. På FM hemsida finns samma information som på Newsmill. INFODIR avslutar med:

"Dessa [anhöriga och kollegor] ska nu, med Försvarsmaktens stöd försöka gå vidare, skapa sig ett fortsatt värdigt liv och ständigt bära med sig det förtvivlade minnet av händelserna den 7 februari 2010 i Gurgi Tepa."

Det är just det som det handlar om - de anhöriga och kollegorna. Spekulationer gagnar ingen, allra minst de närmast sörjande. Skäms, TV4!

FM har de senaste månaderna börjat återta mark på informationsarenan vilket är mycket positivt. Vi har dock en lång väg att vandra innan vi hanterar informationstjänsten på det sätt den förtjänar. Rätt hanterad är den ett kraftfullt verktyg i opinionsbildning och rekrytering, fel använt får verktyget direkt motsatt verkan.

Informationsdirektörens inlägg är emellertid ett klart steg framåt - på kurslinjen, båda framåt fullt!

/ Commander

1 kommentar:

  1. Jag håller med i berömmet. Äntligen står HKV upp för vht och personal.

    SvaraRadera