Kontakt

Kontakta Commander: commanderslog [at] hotmail.se

fredag 27 maj 2011

Militär oro i NederländernaNederländerna lider, liksom de flesta västerländska länder, av en ansträngd ekonomi som leder till nerdragningar i deras respektive väpnade styrkor. Detta leder i sin tur till att några för fram sina protester, oftast i form av debattartiklar i tidningar och på olika bloggar, medan andra på sin höjd knyter handen i fickan.

Till skillnad mot flertalet övriga länder i Europa tar dock den holländska krigsmakten protesterna till en annan nivå. Fredagen 27 maj marscherade holländsk militär personal genom Haags gator för att ge uttryck för sitt missnöje utanför parlamentet.

Tusentals uniformerade officerare, soldater och sjömän buade ut den kristdemokratiske parlamentsledamoten André Bosman, själv en tidigare stabsofficer i flygvapnet, som mötte demonstranterna utanför parlamentsbyggnaden.

Getting a particularly poor reception was the statement by Bosman [...] that there should be no illusion a career in the military could be lifelong

Någon som känner igen uttalandet?

Small rightwing religious SGP party leader Kees van der Staaij applauded the protestors. “We must stop firing on our own army,” he said.

Militär personal i Nederländerna har enligt uppgift inte strejkrätt, därför hade många tagit ledigt för att delta i demonstrationerna.

Detta agerande är något som är mer eller mindre otänkbart för svensk militär personal. Att vi får se militära förband marschera genom Stockholm när nästa variant av Basorg 13 presenteras finner jag för mycket osannolikt. Tur är väl det?

/ Commander

3 kommentarer:

 1. Det kanske behövs den sortens missnöjesyttringar för att politikena ska förstå det som FML inte kan hantera.

  Basorg är KAOS-org tro inget annat.

  Beklämmande är nu att C LEDS blockerar beslut om Terr staber,. Rikshvch är klar med sin utredning, har lämnat förslag men inget beslut, för att förre C PROD tycker det stämmer inte.. Tid att byta ut C LEDS anser jag.

  Markstridare

  SvaraRadera
 2. "Tur är väl det?" Varför är det "tur" Det är rent kommunistsnack. Varför skulle inte Militärer få utöva en demokratisk rätt som alla andra? //Rune

  SvaraRadera
 3. @ Markstridare:
  Jag kan tänka mig att sträcka mig ännu längre - det är dags att skriva om FM ArbO, nuvarande ledningsmodell fungerar inte.

  @ Anonym 21.38:
  Nej, det är möjligtvis demokratsnack! Militär personal har exakt samma rätt som övriga medborgare att utöva sina rättigheter som privatpersoner. Marscherande trupper i huvudstaden i syfte att påverka politiken hör dock inte hemma i en demokrati enligt min uppfattning. Jag tror många delar den med mig.

  / Commander

  SvaraRadera