Kontakt

Kontakta Commander: commanderslog [at] hotmail.se

lördag 19 februari 2011

På väg mot Suez

Det två fartygen ALVAND och KHARG som varit på väg mot Suez verkar nu få tillstånd att passera kanalen. Detta är något som hundratals fartyg gör varje dygn, det är inget konstigt med det.

Även örlogsfartyg passerar regelbundet, svenska HMS CARLSKRONA har gjort det många gånger, för bara några dagar sedan passerade USS ENTERPRISE Carrier Strike Group på väg mot sin station i arabiska havet där de skall stödja Maritime Security Operations och genomföra flygoperationer mot Afghanistan.

Att iranska fartyg passerar är mer ovanligt, det har inte skett sedan 1979, så det är lite mer anmärkningsvärt. Frågan är OM och VARFÖR de skall passera kanalen? Är det bara för att göra en markering mot Israel? Har de med sig vapen, sprängmedel eller något ännu värre till Syrien för vidarebefordran till Hisbollah? Eller är de endast på en fredlig utbildningsexpedition? Många står frågande, och inte lite oroade. En transport av en stor mängd vapen till Hisbollah skulle återigen kunna tända elden i området.

Det har framkommit olika uppgifter det senaste dygnet - fartygen verkar för tillfället inte ha tillstånd att passera kanalen. Det är dock osannolikt att de inte skall få det. Det finns inget juridiskt skäl till att inte släppa igenom dem.

En mycket oroande tanke är om fartygen har med sig ett, låt vara primitivt, iranskt kärnvapen till Hisbollah. Tänk på det en stund... Varför göra provsprängningar i Iran när man kan göra dem i Tel Aviv? Skulle det inte vara alla självmordsbombares moder? Närmast garanterad en plats vid Muhammeds sida?

Mellanöstern brinner från ost till väst genom folkliga resningar och Israel torde stå beredd i alla riktningar. Varifrån kommer nästa angrepp? Kanske inifrån en lastbil i centrala Israel?

/ Commander

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar